Markiisi on edullinen tapa estää asunnon kuumenemista kesällä

Suurten ikkunoiden yläpuolelle sekä parvekkeiden tai terassien jatkoksi asennetut markiisit pitävät huoneet varjossa ja viileämpinä.
Markiiseista on paljon erilaisia malleja ja niiden variaatioita. Oikeanlaisen markiisin valitseminen onkin tärkeää. Valinnassa pitää ottaa huomioon asennuskohdan muodot, materiaali ja lujuus sekä tietenkin se tärkein, eli käyttötarkoitus. Ympäristö, johon markiisi tulee ja auringonsuojaksi tulevan markiisin osalta myös ikkunoiden etäisyys maasta ja koko ratkaisevat paljon oikean markiisin valinnassa.
Säädettävät ja liikuteltavat näkösuojat sekä markiisit suojaavat kätevästi tuulelta ja uteliailta katseilta kotipihallasi. Markiisilla suojaat terassiasi, terassikalusteitasi ja terassilla viihtyjiä liialta auringonpaahteelta ja sateelta. Markiisi sopii myös koteihin, joissa ei ole terassia lainkaan. Ikkunoihin asennettuna markiisi estää lämmön sisääntulon ja viilentää näin kotisi oloja kesäkuumalla.

Markiisin asennus

Rivi- ja pientaloissa markiisin voi asentaa mihin tahansa seinä- tai kattorakenteeseen, joka kestää sen painon.

Taloyhtiöissä markiisia ei saa asentaa ilman lupaa, koska sitä pidetään julkisivumuutoksena. Lupa tulee aina tarkistaa isännöitsijältä ja taloyhtiön hallitukselta. Yleensä luvan kyllä saa, mutta markiisin väri pitää valita julkisivun mukaan

Miksi valita markiisi meiltä?

  • Laadukat mekanismit ja kestävät materiaalit
  • Laaja valikko värejä
  • Moottoroidut ratkaisut
  • Mekanismeille jopa 7v takuu
  • Valmistetaan mittatilaustyönä